Naar gelang jullie keuze vinden jullie hier extra informatie. We vragen jullie om steeds een 15tal minuten op voorhand aan de receptie te staan voor vertrek. Zo kunnen we rustig bekijken of iedereen mee is en of jullie niets vergeten zijn.

Excursie The Pink Lake ‘In het spoor van Dakar’ en de vissers van Kayar

ZONDAG 28 mei 2023 : 8u30 – 17u30

8.30 uur vertrek uit het hotel richting The Pink Lake

The Pink Lake is een niet te missen halte tijdens een reis naar Senegal. Wist je dat? De echte naam van het meer is niet “Pink Lake” maar Lake Retba. Het is in dit meer dat de zoutconcentratie een van de hoogste ter wereld is…

Om het meer helemaal roze te zien is een echte kans…en je vermenigvuldigt je kansen tussen oktober en mei, in het droge seizoen. We zitten dus in de juiste periode! Je moet meestal dicht bij het water komen vanuit een kleine boot om het roze van het water te zien, wat wij zullen doen met een zoute kano voor een ongewone oversteek!

De hele dag genieten jullie in kleine groepjes van leuke activiteiten rond het meer (in de ochtend of in de middag). Je kan een rit maken op quads langs de duinen en het strand op de “Traces du Paris-Dakar”, evenals een rit te paard en op een dromedaris.

Vervolgens zal de gids je het beroemde dorp Kayar laten zien, met de indrukwekkende terugkeer van de vissers met bijna 800 pirogues!

We lunchen in het Bonaba Café, een typisch restaurant van hout en bamboe geweven op een schelpenheuvel aan de rand van het meer met een panoramisch uitzicht.

16.00 uur terugkeer naar het hotel, aankomst rond 17.30 uur

Maar het allerbelangrijkste : ENJOY THE MOMENT