Eiland van Gorée - Maandag 29 mei.

Spijtig genoeg komt na een leuke tijd steeds een einde. Op maandag ochtend kunnen jullie nog uitgebreid ontbijten en nog eventjes rusten aan het zwembad. De check-out dient voor 12u te gebeuren. Lunch van 12u00 tot 13u30. Na de lunch om 14u vertrekken we vanuit het hotel naar het slaveneiland (L’île de Gorée).

Bij de check out zullen jullie opnieuw een nummer ontvangen. Dit nummer geeft jullie aan waar jullie bagage zal geplaatst worden in welke bus. Dit om de distributie bij aankomst aan de luchthaven te vergemakkelijken.

In Dakar nemen we de boot, die exclusief voor Victoria gereserveerd is, richting het eiland.

Het eilandje Ile de Gorée ligt net ten westen van de Senegalese hoofdstad Dakar. Na alle drukte van de grote stad kom je hier in een andere wereld. Tussen de 15e en 19e eeuw was het eiland één van de grootste centra van de trans-Atlantische slavenhandel. Het nu schilderachtige Ile de Gorée was voorheen bekend als de ‘Door of no return’. Het was het laatste wat honderdduizenden slaven van Afrika zouden zien voor ze ingescheept werden voor de lange reis naar het Nieuwe Amerika. 

Op het eiland zullen jullie een rondleiding krijgen met een gids van het slavenhuis, het eiland met animatie, … nadien vertrekken we richting luchthaven.

Belangrijk te weten is dat bij de controle van de douane alle aanstekers afgenomen worden. Op de vlucht is ook catering voorzien. Aangezien het een nachtvlucht is kan je volop nagenieten en wegdromen.